Sastojci
- 3 jajeta
- 90gr šećera
- kesica vanilšećera
- 50 gr brašna
- 50 gr skroba
- 2 kašike kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil
- 850 ml ananasa iz konzerve
- 9 listića želatina
- 500 gr krem sira
- 250 gr kisele pavlake
- 400 mil slatke pavlake
- sok od jednog limuna
- 90 gr šećera
Za ukrašavanje
- 3 kašike kokosovog brašna
- 12kom "rafaelo" pralina
- malo ananasa
Priprema
Ulupati belanca sa dve kašike tople vode.Postepeno dodati 90 gr šećera i vanilin šećer.
dodati žumanca.
brašno, skrob i kakao pomešati i pažljivo dodati u umućena jaja.
peću i velikom plehu na 200 C oko 15 min. Preručiti na vlažnu krpu i pokriti ivice da omekšaju.
Ocediti sok od ananasa i u njemu razmekšati želatin.
Krem sir pomešati sa kiselom pavlakom, sokom od limuna i šećerom.
Želatin polako zagrejatina slaboj vatri .Dodati tri kašike krem sira i sve pomešati sa preostalim kremom.
Ostaviti u frižideru oko trideset minuta da se steže.
U stegnutu masu dodati 200 mil ulupane pavlake i komadiće ananasa.
Fil od voća rasporediti po kori.Koru po dužini raseći na četiri trake.
Jednu traku staviti u tanjir i zamotati u vidu puža, ostale trake motati oko nje.
Preostalu pavlaku ulupati i premazati tortu okolo.
Kokosovo brašno prepeći na suvom tiganju bez dodavanja masnoće i time posuti tortu okolo.Ukrasiti “rafaelo” minjonima i komadićima ananasa.
za ovu tortu je korišten ELLA sveži sir novosadske mlekare sa 0% masnoće
About
