Objavljeno 16:21:00 |  u
Torte

Sastojci :
- 350 gr mlevenog keksa
- 175 gr putera
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 800 gr švapskog sira ( malomasni sitni sir, blagog ukusa, ni kiseo, ni slan, sličan sitnom siru za pite i gibanice )
- 250 gr krem sira
- 100 gr šećera u prahu
- 80 gr crne čokolade sa narandžom
- 15 gr granula želatina
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 5 – 6 banana
- sok od pola limuna
Glazura:
- 200 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešati keks i kakao, pa dodati otopljen margarin i masu izgnječiti rukama.
Ozeti kalup i utisnuti tu masu na dno.
Kalup je prečnika 24 cm.
Ulupati slatku pavlaku, ne previše čvrsto.
Pomešati sir i krem sir, šećer u prahu i vanilu. Mešati da bude glatko.
Želatin potopiti u 4 kašike voda 10 minuta, da hidrira.
Za to vreme iseckati čokoladu.
Zagrejati želatin da se granule otope i postane tečan i providan.
Prohladjenom želatinu dodati 2 kašike mešavine od sira i sjediniti.
Tu masu istresti u kombinaciju sireva i energično izmešati.
Umućenu slatku pavlaku sjediniti sa smesom od sira i dodati iseckanu čokoladu, kao i sok od limuna.
Sjediniti i staviti u kalup na dno od keksa pola fila, poslagati banane i preko staviti ostatak fila.
Staviti u frižider na nekoliko sati, pa praviti glazuru.
Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela ali ne da provri pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Kada se sve fino sjedinilo ostaviti da se prohladi, da bude mlako.
Tek onda preliti kolač i ostaviti u frižider.
Torta je spremna za služenje čim se glazura ohladi.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.