- 100 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr mliječne čokolade
- malo arome vanilije
- 50 gr maslaca
- 3 dl slatkog vrhnja
- 1 žlica linolade bijele
- 2 žlice tamnog meda
- 1 žlica orahovca
- 1 žlica ruma
Priprema
Na pari otopite čokolade s maslacem i aromom vanilije.
Dobro umutite slatko vrhnje te kad je jako čvrsto dodajte med, linoladu i jednu po jednu žlicu otopljene čokolade. Pazite da vam ostane malo čokolade.
Dodajte rum i orahovac, te i dalje mutite najjačom brzinom.
U visoke široke čaše uspite čokoladu i napravite kružni pokret da se čokolada raspodijeli po stjenkama. Sačekajte par minuta i onda žlicom stavljajte mouse u svaku čašu.
Na vrhu pravite spiralni potez ostatkom čokolade koju ste ako se već stegla opet malo otopili.
Ostavite u hladnjak 30 minuta prije služenja.
Posluživanje
Izvrsna stvar za lječenje ljubavnih jada mladih vertera i verterica.
About
