- 1 i 1/2 šalica brašna
- 1 šalica šečera
- 1 šalica ulja
- 1/3 šalica soya mlijeka
- 1 vrečica vanilin šečera
- 1 vrečica praška za pecivo
Krema
- 1 vrečica pudinga vanilija
- 250 ml soya milijeka na bazi riže ( smeđkaste je boje)
- 250 ml soya vrhnja
- 100 g šečera u prahu ili fruktoze 50 g
- 1 vanilijin štapić
- 250 g margarna Soya Bio
Priprema
Biskvit – sve sastojke pomješamo. – Pečemo u pečnici zagrijanoj na 180 _( ne otvarati pečnicu NIKAKO)_
45 minuta, tek onda ubodemo sa iglom biskvit i vidimo da li je dovoljno pečeno ako je igla suha.
Krema
Satvimo kuhati mlijeko i vrhnje . Ubacimo štapić od vanilije i pustimo da kuha.
U jednu šalicu odvojimo 3 žlice mlijeka i usipamo puding dodamo šečer i promješamo.
Kad mlijeko poćme kuhati izvadimo štapić i ubacimo
smjesu pudinga mješamo samo da dobijemo jednoličnu kremu maknemo s vatre i mješamo mješamo još 2 minute dok ne bude krem jednolična.
Pustimo da postane mlaka.
Margarin natučemo u pjenu te dodamo u ohlađenu kremu.
_Prerežemo biskvit na 3 djela.
Filamo ga a li u kalupu. Krema se treba stvrdnuti u frižideru._
Nakon 24 sata maknemo kalup i ukrasimo po želji.
About
