Biskvit:
- 8 kom BJELANJAKA
- 120 g ŠEĆERA
- 200 g MLJEVENIH PRŽENIH LJEŠNJAKA
- 2 kom VANILIN ŠEĆERA
- 1 kom LIMUNA
Žuta krema:
- 8 kom ŽUMANJAKA
- 1 žlica/e ŠEĆERA
- 1 kom VANILIN ŠEĆERA
- 200 g BIJELE ČOKOLADE
- 150 ml VRHNJA ZA ŠLAG
- 100 g ZVIJEZDA MARGARINA
Snježna krema:
- 200 ml VRHNJA ZA ŠLAG
- 200 g MLJEVENIH PRŽENIH LJEŠNJAKA
PRIPREMA
Umutite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom, uz dodavanje soka od limuna. U čvrsti snijeg dodajte limunovu koricu i mljevene lješnjake. Smjesu podijelite na 4 dijela i svaki pecite u kalupu za tortu (promjer 18) na 160°C oko 20 min.
Umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, kuhajte na pari oko 10 min (dok ne dobijete gustu smjesu). U još toplu smjesu dodajte rastopljenu čokoladu i ostavite da se ohladi. Umutite vrhnje i dodajte smjesi od čokolade.
Dodajte margarin i sve zajedno sjedinite i ostavite u hladnjaku da se stegne.
Umutite vrhnje i u njega ručno umiješajte mljevene lješnjake.
Kad se kore ohlade slažite tortu. Redosljed:
- kora
- žuta krema
- snježna krema
- kora
- žuta krema
- snježna krema
Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, prije posluživanja maknite obruč i uživajte!
Izvor: Slastistika
About
