- 3 jaja
- 3 vanil secera
- 3 kasike secera u prahu
- 1 kasika limunovog soka
- 4 kesice praska za slag pjenu
- 3 dcl mlijeka
- 2 kasike kokosovog brasna
- 50 gr sitno ribane bijele cokolade
- 50 gr tamne cokolade
Za dekoraciju:
- 2 kesice praska za slag pjenu
- 2 dcl mlijeka
- ribizle
- listici mente
- coko loptice
Priprema:
Zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom u blijedo zuti krem i kuhati ga zatim na pari 10 minuta pa ohladiti..Bjelanca umutiti sa limunovim sokom u cvrst snijeg..Ohladjena zumaca dodati bjelancima..Posebno umutiti 4 kesice praha za slag sa 3 dcl mlijeka pa slag umijesati u jaja i dobro sjediniti..Na kraju dodati kokosovo brasno i bijelu cokoladu..Radi interesantnijeg izgleda deserta otopiti na pari 50 gr tamne cokolade,isjeci 2 trake od papira za pecenje (zavisi kakav kalup imate kolike ce vam biti trake ili ce biti krug ako radite u kalupu za tortu) pa premazati papir za pecenje otopljenom cokoladom u tankom sloju..Cokoladu staviti u frizider da se stegne na papiru..U kalup staviti pola kreme pa staviti traku od cokolade tako da cokolada ide prema kremi i onda lagano odlijepite papir ..Preko cokolade stavite ostatak kreme i drugi dio cokolade..Desert zaledite pa ga dekorisete slag pjenom, ribizlama, coko lopticama..
Prijatno!