- 1 puding od vanilije
- 7 dl mlijeka
- 2 zlice secera
- 100 g kokosa
- 1 kruska
- 1 jabuka
- 1 banana
- 2 nektarine
Roza krema
- 1 puding od jagode
- 5 dl mlijeka
- 2 zlice secera
- 1 saka jagoda + za ukras
- 1 saka tresanja + za ukras
Priprema
Za bijelu kremu uspite mlijeko u zdjelu za kuhanje, ostavite malo hladnog mlijeka sa strane za razmutiti puding.
U ostatak hladnog mlijeka uspite puding i secer i izmjesajte da bude bez grudvica.
Kada mlijeko provrije dodajte puding i mjesajte dok se ne pocne zguscavati, te neprestano mjesajuci dodajte i kokos.
Ostavite da se ohladi.
Ponovite postupak za rozu kremu.
U medjuvremene mozete pripremiti voce. Sve voce isjeckate na sitne komadice.
Kada su obje kreme dovoljno hladne, skinite im koru koja se nakupi na povrsini, te u bjelu kremu umjesajte bijelo voce, a u rozu crveno.
Stavite u hladnjak da budu potpuno hladne, nekoliko sati i servirajte kreme jednu na drugu u dubokim casama.
Ukrasite po zelji.
About
