Sarlota sa bobicastim vocem

Objavljeno  00:59:00  |  u  Torte


Sastojci
Sarlota

  • 150 g piskota
  • 600 ml soka od malina+borovnica
  • 400 g smrznutog bobicastog voca
  • 2 kasike smedjeg secera
  • 8 kasika gustina
  • ~60 g putera
  • 100 g borovnica
  • 1 banana
  • sok od limuna
  • cimet

Ukrasavanje

  • 1 slag krema od jagode
  • 2 slag fixa
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 kasika piping gel (wilton)
  • 1 ruzica od bele cokolade

Priprema

Naseci bananu i preliti sokom od limuna, pomesati sa svezim borovnicama.

Jednu zdelu srednje velicine i jednu malu zdelicu obloziti folijom. Izlomiti piskote za dno zdelice, vecu zdelu sa strane obloziti piskotama. Malo nakvasiti pskote vocnim sokom (malo, 2-3 kasike) jer ce upiti vlagu i iz kreme, zatim staviti voce preko pskota.

Umutiti gustin sa malo vocnog soka, ostatak staviti da prokuva zajedno sa smrznutim vocem, smedjim secerom (prilagodite kolicinu prema potrebi, zavisi koji sok i kakvo voce koristite) i cimetom, zatim dodati gustin i mesati dok se ne zgusne. U toplu kremu umesati puter i mesati dok se ne rasopi. Ostavti par minuta da se malo prohladi, i zatim mlaku kremu preliti preko piskota, poravanti i staviti u frizider na par sati, najbolje preko noci.


Sledeceg dana umutiti slag od jagoda sa jednim slag fixom, Iskrenuti sarlotu i sarloticu na tanjir, odepiti prozirnu foliju i premazati slagom od jagoda. Sarloticu mozete ukrasiti ovako , a za ukrasavanje sarlote treba ruzica od bele cokolade i umucen slag sa slag fixom i kasikom piping gela (moze se zameniti sa jos pola slag fixa ako nemate).

Nisam u potpunosti zadvoljna kako mi je ispalo, posto sam pokusala naci zamenu za royal icing koji ne volim jer mi je previse slatko. Takodje pre nego sto sam sve smutila sam bila sigurna da imam decorating tip sa uskim otvorom, sto nije bio slucaj pa sam probusila rupicu na vrecici cackalicom i rezultat su prevelike niti i malo neravne. Rezultat je satisfactory, bice bolje sledeci put, kad nabavim potrebnu alatku.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top