Za podlogu:
- 200 gr Oreo keksa (ili kakao keksa ili keksa kojeg vi preferirate)
- 4 kasike mlijeka
- 50 gr tamne cokolade
- 50 gr maslaca
Za krem:
- 750 gr krem sira
- 0,5 l vrhnja za slag
- ribana korica jednog limuna
- 2 vanil secera
- 20 gr mljevene zelatine
- 4 kasike secera u prahu
- sjeckane jagode
- 100 gr ribane bijele cokolade
Za jagoda punjenje:
- 200 gr mljevenih svjezih jagoda
- 2 kasike secera u prahu
- 1 kesica praha za preljev preko torti
Za dekoraciju:
- 3 kesice praha za slag pjenu
- 3 dcl mlijeka
- maline
- jagode
- coko stapici
- listici mente
- crveni kristal secer i limun
Priprema:
Samljeti keks i dodati mu mlijeko..Otopiti na pari cokoladu i maslac pa ih dodati keksu i sjediniti sve pa rasporediti ravnomjerno na dno kalupa..Zelatinu potopiti u malo hladne vode i ostaviti da nabubri..Umutiti vrhnje za slag,dodati limunovu koricu,vanil secer i secer u prahu,zatim polagano dodavati sir i sjediniti krem..Zelatinu otopiti i dodati u krem..Jagode nasjeckati i dodati u krem..Ribanu bijelu cokoladu takodje dodati u krem pa sve sjediniti i istresti preko podloge..200gr jagoda samljeti, dodati secer u prahu i staviti da prokuha..Prah za preljev otopiti u nekoliko kasika vode pa ga dodati jagodama i mijesati dok se jagode nepocnu zgusnjavati..Pustiti zatim jagode da se malo prohlade pa ih onda istresti u spric za slag i utiskati u krem po malo jagoda punjenja..Umutiti prah za slag sa mlijekom pa dekorisati tortu..Dodati voce i coko stapice, listice mente i crveni secer i zavrsiti dekoraciju.
Prijatno!

About
