POTREBNO:
- 9 bjelanjaka
- 30 dkg šećera
- 1 žlica octa
Za kremu:
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 2 žlice gustina
- 2,5 dl mlijeka
- 10 dag tamne čokolade
- 25 dkg margarina ili maslaca
Za stracciatela kremu:
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- 5 dkg naribane čokolade
PRIPREMA:
Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodavati brašno, gustin i mlijeko. Tako dobivenu smjesu kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne. Kuhanu kremu maknuti s vatre pa u još vruće ubaciti čokoladu natrganu na komadiće i dobro promiješati. Ohladiti pa u ohlađeno umiješati dobro izrađen margarin ili maslac.
Za stracciatela kremu izlupati slatko vrhnje u čvrsti šlag pa umiješati čokoladne strugotine. Prije nego umiješate čokoladu odvojite dio šlaga kojim ćete premazati kolač izvana.
Slagati redom: koru, čokoladnu kremu, šlag i tako dok se ne potroši sve. Na kraju cijelu površinu kolača premazati šlagom i posipati čokoladnim strugotinama.
Kolač obavezno treba odstajati preko noći a najmanje 5 sati kako bi se svi slojevi međusobno proželi jer će jedino tako kolač biti baš ono što treba biti – mekan, sočan i uredno izrezan.
About
