Čokoladni ledeni vjetar

Objavljeno  10:49:00  |  u  Kolači


POTREBNO: 


Za kore:

  • 9 bjelanjaka
  • 30 dkg šećera
  • 1 žlica octa

Za kremu:

  • 9 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice gustina
  • 2,5 dl mlijeka
  • 10 dag tamne čokolade
  • 25 dkg margarina ili maslaca

Za stracciatela kremu:

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 5 dkg naribane čokolade

PRIPREMA:


Bjelanjke miksati dok ne postanu čvrsti snijeg, tada u njih postepeno dodavati šećer neprestano miksajući. Na kraju umiješati i žlicu octa. Prebaciti smjesu od bjelanjaka u veliki lim (onaj od pećnice) na papir za pečenje (prethodno ga premažite sa uljem, lakše će se odvajati nakon pečenja), poravnati žlicom pa peći u pećnici na 150ºC 1,5 sat. Kora će nakon ovoga postati zlatnosmeđa i hrskava na dodir. Pečenu koru ohladiti u limu, oprezno maknuti papir pa ju izrezati na tri jednaka dijela.
Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodavati brašno, gustin i mlijeko. Tako dobivenu smjesu kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne. Kuhanu kremu maknuti s vatre pa u još vruće ubaciti čokoladu natrganu na komadiće i dobro promiješati. Ohladiti pa u ohlađeno umiješati dobro izrađen margarin ili maslac.
Za stracciatela kremu izlupati slatko vrhnje u čvrsti šlag pa umiješati čokoladne strugotine. Prije nego umiješate čokoladu odvojite dio šlaga kojim ćete premazati kolač izvana.
Slagati redom: koru, čokoladnu kremu, šlag i tako dok se ne potroši sve. Na kraju cijelu površinu kolača premazati šlagom i posipati čokoladnim strugotinama.

Kolač obavezno treba odstajati preko noći a najmanje 5 sati kako bi se svi slojevi međusobno proželi jer će jedino tako kolač biti baš ono što treba biti – mekan, sočan i uredno izrezan.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top