POTREBNO:
- 6 jaja
- 15 dag brašna
- 15 dag šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica kakaoa
- 2 žlice tople vode
Za kremu:
- 0,5 l vode
- 4 žlice gustina
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 500 ml vrhnja za šlag
I još:
- 1 staklenka višanja
- 2 dl soka od višanja (iz kompota)
- 1 kutija piškota (ja sam koristila Manner piškote jer su one dosta tanje od klasičnih piškota koje mi se u kolačima uvijek čine nekako predebele) + 3 dl mlijeka za namakanje piškota
PRIPREMA:
Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti, postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Posebno umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka pa ih polako kuhačom umiješati u smjesu od žumanjaka i brašna.
Izliti u lim obložen papirom za pečenje (stranice nauljiti i posipati brašnom) pa peći u zagrijanoj pećnici na 175℃ 30 min.
Pečeni biskvit oprezno nožem odvojiti uz stjenke pa iskrenuti na rešetku za kolače. Odvojiti papir za pečenje i ohladiti biskvit. Ohlađen prerezati na pola i pokapati sokom od višanja.
Razmutiti gustin i šećer sa vodom pa uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Primjetit ćete kako je smjesa postala želatinasta, gotovo prozirna.
Kuhanu kremu ohladiti pa u nju dodati čvrsto izmiksano vrhnje za šlag.
- biskvit natopljen sokom od višanja
- krema
- višnje
- krema
- piškote kratko namoćene u mlijeko sa malo ruma
- krema
- drugi dio biskvita natopljenog sokom od višanja
- krema