- 400 g Piškota
- 1 pripravak Dolcella kreme za Tiramisu
- 100 ml mlijeka
- 4 dl kave ( expresso)
- 500 g Mascarponea
- 2 jušne žlice šečera
- 1 vanilin šečer
- 3 jušne žlice fino mljevene kave
- 3 jušne žlice kakaa u prahu
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema
U posudu za miksanje stavimo pripravak za Tiramisu i vanilin šečer.
Ulimo 100 ml mlijeka i 100 ml kave.
Miksamo cca 3 minute.
Dodamo mascarpone i miksamo minutu .
Dodamo još 100 ml kave , zamješamo.
Dodamo šečer.
Miksamo, ulijemo vrhnje i miksamo dok krema ne postane kompaktna cca 4 minute.
Kremu odložimo u frižider.
Piškote močimo u ostatku od 200 ml kave i slažemo prvi red.
Prelijemo 2/3 kreme.
U Ostatak kreme dodamo 2 žlice mljevene kave.
Zamješamo ravnomjerno i ostavimo u frižideru.
Dalje slažemo red piškota.
Prelijemo ostatkom kreme.
Zagladimo površinu i pustimo 12 sati u frižideru.
Nakon 12 sati izvadimo iz kalupa , te sa kakaom i kavom ukrasimo gornju površinu.
Poslužimo.