Objavljeno 16:41:00 |  u
Kolači
Kako kora:
- 6 jaja
- 250 gr šećera
- 250 g brašna
- 6 kašika Fanta soka od pomorandže
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika instant kafe ili ness
- 1 kašika praška za pecivo
Sirup:
- 200 ml zaslađene kafe (ili voćni sok, mleko)
Beli krem:
- 700 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 kesice vanilin šećera
- 3 žumanca
- 160 gr šećera u prahu
- 250 gr margarina (ili maslac)
Krem od čokolade:
- 400 ml slatke pavlake
- 400 g Nutele ili eurokrema po želji, ne mora to baš biti Nutela
- 1 kašika instant ili ness kafe
- 1 kašika ključale vode
Priprema:
Ulupati belanca, pa dodavati šećer uz mućenje i mutiti dok se šećer ne otopi a pena postane čvrsta.
Zatim dodavati jedno po jedno žumance, pa kafu, sok i na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Obložiti pleh 30 x 30 ili sličnih dimentija ( 35 x 25 ) i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče kora 15 minuta, zavisno od rerne.
Puding, šećer i žumanca sjediniti sa malo hladnog mleka. Dobro promešati da nema grudvica a ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati kada mleko provri i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen krem i opet umutiti.
Kako koru preseći na pola, horizontalno.
Isprskati prvu koru sa pola kafe, mleka ili soka i naneti ceo beli krem.
Poklopiti drugom korom i nju isprskati.
Ulupati slatku pavlaku, pa dodati Nutelu ili eurokrem i kafu rastopljenu u ključaloj vodi ( ali ohladjeno ) i sve zajedno uluapti.
Ovaj krem naneti ceo preko druge kore, a dekorisati po želji.
Možete jednostavno posuti kosom, keksom, orasima, rendanom čokoladom.
Ostaviti da malo odstoji pa poslužiti.
Ako vam je lakše slažite kolač u kalup sa obručom ili ako nemate u tepsiju ili šerpu u kojoj ste pekli koru.
Ako slažete u obruču onda stavite foliju pa kora, krem beli, kora, krem nutela i samo skinite obruč.
A Ako je u šerpi onda kora, krem beli, kora i lad odstoji okrenute na tacnu pa nanesite nutela krem.
Ovako će vam biti jednostavnije stavljati kremove i sve će vam biti perfektno ravno.
Prijatno.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.