Nepecena torta sa bijelom i mlijecnom cokoladom

Objavljeno  18:17:00  |  u  Torte

Ljesnjak torta sa krokantom

Sastojci

Kore

  • 1 kutija piskota

Fil

  • 6 kasika Gustina
  • 1 l Mlijeka
  • 2-3 kasike Secera u prahu
  • 150 gr bijela Milka sa cijelim ljesnjacima
  • 100 gr Mlijecna Milka sa ljesnjak kremom
  • 100 gr Maslaca
  • 1 kasika Ruma
  • 2-3 dl Mlijeka
  • 1 Vanilin secer
  • par kasika Grilijaza od ljesnjaka

Priprema

Pomijesajte mlijeko sa vanilin secerom.

U serpu ulijte mlijeko i odvojite par kasika koje pomijesate sa gustinom. Kad mlijeko prokuva, dodajte gustin. Jos malo mijesajte dok se ne zgusne.

I bijelu i mlijecnu cokoladu sitno nasjeckajte. Ja sam koristila bijelu sa cijelim ljesnjacima, i mlijecnu koja je punjena sa ljesnjak kremom. Vi mozete probati druge, ali ja najvise volim ljesnak.
u vruc puding staviti sjeckane cokolade, i mijesati dok se ne rastope. Ohladiti.

Posebno umutiti maslac sa secerom u prahu, i dodati kasiku po kasiku pudinga, da bude glatka krema. Dodati rum.
Ja sam redala piskote u serpu oblozenu prozirnom folijom, tako da je torta bila okrugla. Ali vi mozete redati i na tacnu, kako se vama vise svidja. Piskote umakati miljeko pomijesano sa van.secerom.

Red piskota, red kreme, posipas gusto sa grilijazom, i tako ponovo. Premazati sa slagom, ili rastopljenom cokoladom.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top