Sastojci
- 1 kutija piskota
Fil
- 6 kasika Gustina
- 1 l Mlijeka
- 2-3 kasike Secera u prahu
- 150 gr bijela Milka sa cijelim ljesnjacima
- 100 gr Mlijecna Milka sa ljesnjak kremom
- 100 gr Maslaca
- 1 kasika Ruma
- 2-3 dl Mlijeka
- 1 Vanilin secer
- par kasika Grilijaza od ljesnjaka
Priprema
Pomijesajte mlijeko sa vanilin secerom.
U serpu ulijte mlijeko i odvojite par kasika koje pomijesate sa gustinom. Kad mlijeko prokuva, dodajte gustin. Jos malo mijesajte dok se ne zgusne.
I bijelu i mlijecnu cokoladu sitno nasjeckajte. Ja sam koristila bijelu sa cijelim ljesnjacima, i mlijecnu koja je punjena sa ljesnjak kremom. Vi mozete probati druge, ali ja najvise volim ljesnak.
u vruc puding staviti sjeckane cokolade, i mijesati dok se ne rastope. Ohladiti.
Posebno umutiti maslac sa secerom u prahu, i dodati kasiku po kasiku pudinga, da bude glatka krema. Dodati rum.
Ja sam redala piskote u serpu oblozenu prozirnom folijom, tako da je torta bila okrugla. Ali vi mozete redati i na tacnu, kako se vama vise svidja. Piskote umakati miljeko pomijesano sa van.secerom.
Red piskota, red kreme, posipas gusto sa grilijazom, i tako ponovo. Premazati sa slagom, ili rastopljenom cokoladom.
About
