- 1 biskvitna podloga
- 500 ml multivitamin soka
- 2 kesice preljeva za torte, bijelog
- 2 kašike šećera
- 1 konzerva bresaka
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kesice krem fixa
- 250 ml multivitamin soka
- 1 vrećica pudinga, vanilija
- 150 g čvrstog jogurta
Priprema
Biskvitnu podlogu kupite ili napravite sami od:
3 jaja, 110 g brašna, 110 g šećera, prstohvat soli i na vrh noža praška za pecivo.
Podlogu staviti na veći tanjir pa obaviti obručem za torte (26cm).
Breskve ocijediti i izrezati na manje kockice.
Prokuhati multivitaminski sok sa šećerom i preljevima za torte. Dodati voće pa kad se masa zgusne sipati preko biskvita, poravnati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti vrhnje za šlag sa vanilin šećerom i krem-fixom i time prekriti kolač.
Skuhati puding prema uputstvu sa kese, ali sa 250 ml soka, umješati jogurt pa sve to preliti preko šlaga na kolaču. Poravnati.
Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.
Posluživanje
Tortu možete ukrasiti po želji….. čokoladnim dekoracijama, žele bonbonama, šlagom ili nekim voćem.
About
