Mozart torta

Objavljeno  19:48:00  |  u  Torte

Mozart torta, sečena

Sastojci


Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 Bourbon vanilin šećer
  • 100 g brašna
  • 75 g gustina
  • 2 kšč. praška za pecivo
  • oko 50 ml ruma ili konjaka

Za čokoladni fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čoklade
  • 150 g nugata ili nutelle
  • 50 g ribane gorke čokolade (70% kakaa)

Za fil od pistaća:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g mlevenih pistaća
  • 25 g seckanih pistaća
  • ... malo zelene boje
Za gornji sloj i ukrašavanje:

  • 150 g marcipana
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g ribane gorke čokolade (70% kakaa)
  • ... mleveni pistaći i ulupana sl. pavlaka

Priprema


Za biskivit čvrsto ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Muteći dodavati jedno po jedno žumance. Zatim umešati prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i gustina. Biskvit peći u formi vel. 26cm, na 175*C, oko 30 minuta.

Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore, i dobro ih pokapati rumom ili konjakom.

Za crni fil u mlaku pavlaku dodati čokoladu i nugat, pustiti da se rastopi. Dobro ohladiti, a zatim čvrsto ulupati, i dodati ribanu gorku čokoladu.

Za fil od pistaća u mlakoj pavalaci rastopiti belu čokoladu. Dobro ohladiti i čvrsto ulupati, pa dodati pistaće i po želji malo zelene boje.

Donju koru premazati zelenim filom. Preklopiti srednjom, premazati sa pola čokoladnog fila, staviti gornju koru, lagano pritisnuti i premazati celu tortu ostatkom čokoladnog fila.

Marcipan izmesiti sa šećerom u prahu i razvaljati ga u veličini torte. Iseći ga na 16-ine, a 8 delova do pola zaviti. Poređati delove po torti, kao na slici. Obod torte posuti gorkom čokoladom. Od ostatka čokolade iscrtati violinkse ključeve, i poređati ih po torti. Takođe ukarsiti ulupanom slatkom pavlakom i posuti mlevenim pistaćima.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top