Za veknu:
- 2 pak. (po 200g) marcipana
- 150 g šećera u prahu
- 50 g mlečne čokolade
- 100 g nugata ili nutelle
- 50 g celih ili seckanih pistaća
- 50 g kandiranih trešanja, crvenih
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema
Pripremiti sastojke .Marcipan naseckati na kockice i izmesiti ga sa šećerom u prahu. Čokoladu istopitit i izmešati je sa nugatom ili nutellom.
Marcipan izmesiti sa pistaćima i razvaljati u ploču vel. 20×15 cm, premazati nugatom, ali ostavljati oko 2 cm prazno pri krajevima. Poređati kandirane trešnje i malo ih utisnuti, pa sa duže strane urolnati.
Otopljenom čokoladom premazati jednu stranu vekne i ostaviti da se stegne. Kad se stegne okrenuti veknu i premazati drugu stranu čokoladom. Nakon što se sve stegne veknu seći na šnite.