- 100 g margarina
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 130 g brašna
- 1/2 vrečice praška za pecivo
Fil
- 500 ml tučenog vrhnja
- 600 ml jogurta od kokosa(Viva)
- 3 vrečice želatine
- 150 g šećera
Preliv
- 2 vrečice preliva za torte
- 500 g raznog voća
Priprema
Biskvit ;
Pjenasto izradi margarin, dodaj šećer,žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke izradi u čvrst snijeg i lagano umješaj u smjesu.
Kalup za torte promjera 30 cm namaži uljem, stavi papir za pečenje i stavi smjesu.Peci na 190 C oko 20 min.
Hladan biskvit rasjeci kroz sredinu.
Fil ;
Čvrsto izradi tučeno vrhnje.
200 ml jogurta od kokosa zagrij ali ne smije provreti.
400 ml jogurta izmiksaj sa šećerom.
Želatinu rastopi sa 12 žlica vode i dodaj zagrijanom jogurtu.
Zagrijani jogurt dodaj u jogurt sa šećerom, promješaj i lagano dodaj u tučeno vrhnje.Dobro izmiksaj.
Postupak slaganja;
Kalup u kojem se pekla torta obloži alu-folijom i vrati donji dio biskvita.
Od fila odvoji 5 žlica fila, a ostalo istresi na biskvit, poravnaj i poklopi gornjim dijelom biskvita.
Na to nafilaj odvojenih 5 žlica fila i stavi tortu u zamrzivač na 60 min.
Ohlađenu tortu izvadi iz kalupa, posoži voće i prelij prelivom za torte.
Okolo torte stavi tučeno vrhnje i ukrasi.
Dodatak;
ukoliko ne možete naći jogurt od kokosa možete staviti i obični te dodati kokos aromu.Voće stavljate prema izboru, ja obično koristim voće iz kompota jer ne mjenja boju i jako lijepo izgleda”ispod” preliva.
About
