Za biskvitne kore:
- 12 bjelanjaka
- 300 g šećera
- 200 ml ulja
- 120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 80 g Krušnih mrvica
- 200 g popečenih lješnjaka
Za kreme:
- 12 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
- 50 g Gussnela Dolcela By Podravka
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- 4 vrećice Vanilin šećera Dolcela By Podravka
Za premazivanje:
- 100 g Lino lade duo
- 100 g Čokolino namaza
- 2 vrećice Šlag hita Dolcela By Podravka
- 250 ml mlijeka
Priprema
Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha.
Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite.
U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela.
U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere.
Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.
About
