Biskvit
- 6 većih, svježih jaja
- 200 g šećera
- 170 g brašna za kolače
- 2,5 dcl ulja
- 3 dcl mlijeka
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilin šećera
- limunova korica
- prstohvat cimeta
Za natopiti biskvit:
- sok 1 cijele naranče
- 3 žlice meda
- 3 žlice ruma
Krema
- 9 dcl Fante okusa naranče
- 80 g (2 kom) praška za puding vanilija
- 40 g (1 kom) praška za puding rum-punč
- 100 g smeđeg šećera
ostalo…
- petit keksi
- 0,5 dcl vrhnja za šlag
- kakao ili čokoladna glazura
Priprema
Za biskvit mutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijemo kremastu i gustu masu… dodati prosijano brašno s praškom za pecivo, ulje, mlijeko, limunovu koricu i cimet.
Uliti smjesu u lim za pečenje premazan maslacem i posut grisom. Peći na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije zlaćano-smeđkastu boju.
U međuvremenu zakuhati pudinge i šećer u soku (Fantu smo prethodno dobro smućkali da bi nestali mjehurići).
Iscijediti sok naranče, razraditi ga s rumom i medom i premazati kistom preko toplog biskvita.
Odmah izliti toplu kremu i po njoj poslagati kekse… oni će omekšati od tople kreme, ali možete ih dodatno natopiti sokom od naranče ili rumom.
Ohlađeno premazati umućenim šlagom i ukrasiti kakaom u prahu ili čoko glazurom…
Dobro rashladiti i uživati! :)
About
