Labudovo jezero torta

Objavljeno  16:58:00  |  u  Torte


Sastojci

Kore

  • 6 belanaca
  • 18 kasika secera
  • 1 vanilin secer
  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kasika soka od limuna
  • malo cimeta

Voce

  • 1 breskva
  • 1 kiwi
  • 3 sljive
  • 100 g malina
  • smedji secer, cimet

Krema

  • 8 zumanaca
  • 8 kasika secera
  • 1 puding od vanile
  • 8 kasika gustina
  • 800 ml mleka
  • 300 ml slatkog vrhnja za slag
  • 2 slag fixa

Zele od borvnica

  • 100 g borovnica
  • sok od pola limuna
  • malo vode
  • cimet, secer po potrebi
  • 1/2 kesice pudinga od vanile

Labudovi

  • 2 belanca
  • 10 kasika secera
  • malo limunovog soka ili cream of tartar
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 slag fix+vanilin secer
  • malo cimeta

Priprema

Za labudove umutiti cvrst sneg od belanaca i secera sa malo limunovog soka i malo cimeta, zatim na pek papiru iscrtati telo, krila, i glavu sa vratom. napraviti vise da ima rezervnih delova. Susiti na 95 stepeni oko 2 sata. Zatim kostom naneti malo preostalih belanaca i zalepiti oci od semenki susama ili kima sta se vec nadje, i zalepiti krila na telo, pa vratitit u rernu da se jos prosusi. labudovi bi trebalo da mogu da stoje duze ako se cuvaju u suvoj atmosferi, U HK nazalost brzo omeksaju od silne vlage pa sam ih pravila dva puta.

Kore – umutiti sneg od belanaca sa secerom, dodati limunov sok, cimet i bademe. Peci na 140 stepeni, podeljeno u dve kore.

Voce staviti u pleh oblozen aluminijumskom folijom, posuti smedjim secerom i cimetom i peci na 180 stepeni. Voce je bolje pripremiti dan ranije i onda ostavti u frizideru da pusti sok.

Krema – skuvati smesu od zumanaca, secera, pudinga i gustina u vrucem mleku. Ohladjeno spojiti sa umucenim slatkim vrhnjem sa slag fixom.

Zele od borovnica – prokuvati borovnice (moze smrznute) sa malo vode, secera, cimeta i sokom od limuna, dodati puding od vanile i kuvati dok se ne zgusne, ali ne treba da bude previse gusto.

Slagati tortu u kalupu – kora, voce (ocediti sok prethodno i ostaviti sa strane), krema, kora voce krema. Ostaviti par sati u frizideru. Zatim na vrh staviti zele od borvnica, ako je pregust dodati malo soka od pecenog voca. Isarati viljuskom da se naprave valovi, ukrasiti preostalom zutom kremom sa strane. na kraju staviti labudove, pricrvstiti glavu i vrat ulupanim slatkim vrhnjem, i vrhnjem ispuniti supljinu izmedju krila (telo).

Ideja za ukrasavanje je iz The cake bible, recept je drugaciji.


Posluživanje
Evo da ispravim, u koru idu samo belanca, zumanca idu u kremu. Krema moze i sa samo sest zumanaca ko nece da se gnjavi sa labudovima. Smesa od 2 belanca (velika jaja) je dovoljna za 3-4 labuda +rezervne glave i vratovi, i jos ostane. Treba ostaviti malo smese da se zalepe krila labudovima i da se zalepe oci, takodje ako treba za popravke.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top