Objavljeno 18:37:00 |  u
Kolači
Kore:
- 4 jaja
- 150 gr šećera
- 120 gr brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
Za krem:
- 400 gr jagoda
- 50 gr šećera
- 500 gr krem sira
- 6 kašika kisele pavlake
- 100 gr šećera
- 10 gr želatina
Glazura:
- 200 gr čokolade
- 100 g putera
- 1 kašika vode
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Ulupati belanca, pa dodati šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte u mlazu vodu, pa žumanca, pa ulje, sve uz mućenje.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
Zagrejte rernu za to vreme na 180 stepeni i pecite 15 minuta.
Ohladite biskvit pa presecite na dva dela, da se dobiju dve tanke korice, ili pecite dva puta.
. Na vatru stavite iseckane jagode sa šećerom i kuvajte 10 minuta, pa ostavite da se ohladi.
Želatin potopite u 50 ml vode i ostavite 10 minuta.
Nakon tog vremena zagrejte želatin da se otopi, ali da ne provri. Sklonite sa vatre.
Pomešajte krem sir sa 100 gr šećera i izmiksirajte 5 minutaa, da se šećer otopi, dodajte pavlaku, pa hladan žele od jagoda i na kraju želatin, pa sve dobro izmiksirajte.
U pleh u kojem ste pekli kore stavite donji deo kore, pa ceo krem i odgore stavite drugu koru.
Na vatru stavite izlomljenu čokoladu, puter, šećer i vodu da se sve otopi pa premažite preko druge kore još toplu čokoladu, pa ostavite bar 2h u frižider. Isecite na kocke pa poslužite.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.