Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 1/2 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 180 g brašna
- 20 g kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Krema
- 2 vrećice želatine u prahu
- 2 jogurta od jagode
- 1 žlica šećera
- 600 ml vrhnja za šlag
- 1/2 kg jagoda
Priprema
- Biskvit: Umutiti sve sastojke i ispeći.Ohladiti i malo poprskati mlijekom. Na biskvit staviti kremu.
- Krema: Jagode tanko izrezati.
- Želatinu preliti sa 6 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri.
- Umutiti vrhnje i dodati 1 jogurt, umutiti.U želatinu dodati 1 žlicu šećera te drugi jogurt i otopiti na laganoj vatri(ne smije prokuhati).Umiješati u vrhnje i dobro umutiti da se sjedini.Pola kreme namazati na biskvit, složiti izrezane jagode zatim drugu polovicu kreme, poravnati i ukrasiti po želji.