- 7 bjelanjaka
- 7 kasika secera
- 7 kasika brasna
- 7 kasika mljevenih oraha
- 1 prasak za pecivo
Krema 1:
- 7 zumanjaka
- 7 kasika secera u prahu
- 250 gr. putera
- 250 gr. secera
- 10 kasika mlijeka
Krema 2:
- 400 ml. mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 4 kasike secera
- 120 gr. putera
Ukrasavanje
- 500 ml. vrhnja za slag
- malo secera za mucenje slaga.
Izmutite bjelanjke u cvrst snijeg.
Bjelanjcima dodajte postepeno secer i nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo pa izmjesajte lagano kasikom ili zicom.
Smjesu istresite u cetvrtastu tepsiju oblozenu pek papirom.
Pecite na 150 C dok kora nedobije lijepu bojicu tj. dok nebude gotova.
Pecenu koru izvadite iz tepsije, odstranite papir, prohladite i isjecite na 3 jednake trake.
Na pari izmutite zumanjke i secer.
Maknite sa pare, ostavite sa strane da stoji dok pripremate karamel.
U serpu stavite secer da se istopi.
Istopljenom seceru dodajte mlijeko, izmutite i karamel dodajte izmucenim zumanjcima.
Dobro izmjesajte, i ostavite da se potpuno ohladi.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi, dodajte karamel kremi koja je potpuno hladna pa dobro izmutite.
Ostavite u frizider da se jos hladi, a zatim pripremite drugu kremu.
Na pec stavite 300 ml. mlijeka i secer da prokuhaju.
U 100 ml. izmutite puding, istresite u prokuhalo mlijeko i kuhajte dok se nezgusne.
Puding potpuno ohladite, puter omeksajte na sobnoj temperaturi, dodajte pudingu i izmutite.
Ostavite i drugu kremu u frizider da se malo stegne prije premazivanja torte.
Kad su se kreme potpuno ohladile i stegle mozete pocet sa filovanjem kora.
Prvu koru natopite sa malo mlijeka, namazite kremom 1. pa kremom 2..
Prekrite drugom korom pa ponovite postupak to jest natopite koru mlijekom i mazite kremom 1 i 2.
Prekrite i trecom korom.
Ako vam je ostalo krema pomjesajte ih i premazite po vrhu.
Izmutite slag i ukrasite tortu.