Karamel torta sa višnjama i čokoladom

Objavljeno  16:33:00  |  u  Torte

karamel torta sa visnjama i cokoladom

Kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Krem:



  • 7 kašika šećera
  • 300 ml mleka
  • 1 kašika gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesica želatina
  • 100 ml soka od višanja ( od kompota )
  • 100 gr crne čokolade
  • 300 gr višanja iz kompota
  • 200 ml slatke pavlake

Sirup:



  • 200 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • rum po želji




Priprema:


Ulupati belanca sa šećerom, pa dodavati žumanca, takodje uz mućenje.


na kraju dodati brašno, kakao, gustin i prašak za pecivo.


Sve sjediniti varjačom ili lopaticom.


Istresti sve u obložen pleh 28cm prečnika i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.


Ohladiti pečen biskvit pa ga preseći horizontalno na dva dela.


Pomešati gustin sa malo haldnog mleka.


Karamelizovati 7 kašika šećera, zatim dodati tolo mleko i ostaviti da se otopi sve zajedno.


Kada se otopilo i mleko vri zakuvati rastopljen gustin u vodi.


Na tihoj vatri kuvati da se zgusne pa skloniti sa vatre.


Kada se prohladi, da nije baš vrelo umutiti mikserom, da se dobije penast krem.


Ostaviti da se ohladi.


Želatin potopiti u 100 ml sok od višanja i ostaviti da nabubri 10 minuta.


Zatim staviti na vatru i otopiti ga. Nikako da provri,s amo da se granule otope i postane providno ko voda.


Ostaviti da se ohladi, ali da se ne stegne.


Ohladjenom kremu dodati ovaj želatin u mutiti.


Dodati ulupanu slatku pavlaku,zatim višnje i na kraju iseckanu čokoladu.


Sve promešati.


U kalup u kojem ste pekli koru staviti foliju, pa koru, ceo krem sa višnjama i poklopiti drugom korom.


Obe kore isprskati sirupom koji ste napravili ( prokuvali vodu i šećer i po želji dodali rum, pa ohladili ).


Ostaviti preko noći u frižieder, da se dobro stegne pa sutradan dekorisati i služiti.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top