tijesto:
- 30dag brasna
- 10dag secera
- 12dag putra,jos bolje masti
- 1 jaje
- malo sode bikabone
- vrhnja po potrebi
krema:
- 4 zlice secera
- 1/2l mlijeka
- 4 zlice pudinga od vanilije(prasak)
- 1 zlica ruma
- 12 dag putra
- 15dag secera u prahu
Priprema
Od sastojaka za tijesto umijesimo tijesto i podijelimo na tri dijela.Napravimo 3 kore i pecemo na obrnutoj strani pleha.
zlice secera prziti do braon boje i preliti sa 3dl mlijeka.U preostala 2 dl umijesati puding i dodati mlijeku.Skuhati kao puding i dodati rum.Dok se krema hladi umutiti putar sa secerom u prahu i izmijesati sa ohladenom kremom.
Nafilovati kore:kora-krema -kora-krema-kora i gore glazura od cokolade kakvu vi pravite.
Posluživanje
Dobro je da napravite par dana ranije kako bi kore omeksale.