Biskvit:
- 6 jaja
- 15 dkg šećera
- 15 dkg brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Krema:
- 3 jogurta (od 180g)
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 3 vrećice želatine u prahu
- 15 dkg šećera
Za ukrašavanje
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1-2 breskve iz kompota (po želji)
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Posebno izradite bjelanjke u čvrsti snijeg. U žumanjke izrađene sa šećerom naizmjence dodavajte snijeg i brašno, te prašak za pecivo. Dodajte kakao, pa dobro izradite. Ispecite u namašćenom kalupu za torte i prerežite na pola tek kad se ohladi.
Prerezani biskvit stavite na ukrasni tanjur, namočite ga sokom iz kompota te vratite kalup za tortu.
Izradite slatko vrhnje sa šećerom. Želatinu namočite s 5 žlica vode i pustite da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme zagrijte 1 jogurt na laganoj vatri. Dodajte želatinu da se otopi u jogurtu, a potom dodajte i preostala dva jogurta. Smjesu pomiješajte sa slatkim vrhnjem
Na biskvit u kalupu stavite polovicu kreme i breskve nasjeckane na komadiće. Zatim poklopite s drugom polovicom biskvita, složite voće i nafilajte s preostalom kremom.
Gotovu tortu stavite s kalupom u zamrzivač na 2h, a potom izvadite, skinite kalup i ukrasite sa šlagom i breskvama, po želji.