Sastojci
Sastojci za biskvit- 12 bjelanjaka
- 12 zlica secera
- 200 gr. mljevenih orasa
- 1 zlica brasna
Sastojci za przeni secer
- 300 gr. secera
- 60 gr. margarina za kolace
- 100 gr. cokolade za kuhanje
- 2 zlice secera
- 60 gr. margarina za kolace
Fil
- 12 zumanjaka
- 14 zlica secera
- 1 vanilij secer
- 250 gr. margarina za kolace
Priprema:
Izrada biskvita
Izradite snijeg od bjelanjaka pa mu dodajte secer, nakon toga orase i brasno.
Pecite u najvecoj plitkoj tepsiji koju imate na 180C dok se biskvit ne odvoji od ruba. Prije pecenja tepsiju namazite margarinom i pospite brasnom.
Izrada przenog secera
Secer isprziti tako da dse istopi i dodati mu margarin.
Jos vruce preliti preko biskvita ( biskvit mora biti hladan).
Izrada cokoladne glazure
Rastopiti skupa cokoladu za kuhanje, secer i margarin, pa preliti preko biskvita i przenog secera.
Izrada fila
Na pari skuhajte zumanjke, secer i vanilij secer. U hladno dodajte margarin i dobro izradite da nema grudica.
Slaganje
Hladan biskvit sa secerom i glazurom od cokolade isjecite na tri jednaka dijela.
Stavite na tacnu ili tanjur za posluzivanje prvi dio biskvita pa ga premazite sa filom. Preklopite sa drugim dijelom pa opet premazite filom. Stavite i zadnji dio i premazite filom.
Ako vam ostane dovoljno fila ukrasite cijeli kolac sa njime. Ako ne mozete ga ukrasiti na bilo koji drugi nacin.
Posluživanje
Umjesto da pecete samo jednu koru pa da ju sjecete, mozete peci tri
posebne kore.
About
