Fina rođendanska torta

Objavljeno  11:20:00  |  u  Torte


POTREBNO:


Za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 30 dag mljevenih lješnjaka
  • 1/2 praška za pecivo

Za žutu kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 50g bijele čokolade
  • 15 dag margarina

Za bijelu kremu:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • kremfiks
  • 6 jaffa keksa

I još: 

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag margarina
  • 15 dag zamrznutog šumskog voća (ili svježeg voća po želji)



PRIPREMA:


Biskvit:
Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti pa tada postepeno dodavati šećer i na kraju lješnjake i prašak za pecivo.
Izliti u kalup za torte promjera 26 cm koji ste prije toga obložili papirom za pečenje a stranice namastili i pobrašnili pa peći oko 30 min na 180°C.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, odstraniti papir za pečenje pa kad se ohadi do kraja prerezati ga po pola kako biste dobili dvije kore.

Krema:
Miksati žumanjca i šećer dok ne postanu pjenasta. Kuhati na tihoj vatri neprestano miješajući 10 minuta. Pred kraj dodati čokoladu. Ohladiti i u ohlađeno dodati izrađen margarin.
Za bijelu kremu izmiksati čvrsti šlag pa u njega umiješati sitno sjeckane jaffa kekse.

Izrada:
Čokoladu za kuhanje otopiti sa margarinom.
Položiti prvi do biskvita na pladanj pa ga premazati otopljenom čokoladom. Po tome odmah rasporediti voće, lagano ga pritisnuti prstima i staviti na hladno kako bi se sve skupa stisnulo.
Preko voća staviti prvo žutu kremu a preko nje bijelu s jaffa keksom.
Zatim ide druga kora biskvita pa ostatak bijele kreme s jaffom.
Cijelu tortu premazati sa još jednom vrećicom umućenog šlaga i ukrasiti po želji.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top