POTREBNO:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera
- 30 dag mljevenih lješnjaka
- 1/2 praška za pecivo
Za žutu kremu:
- 8 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 50g bijele čokolade
- 15 dag margarina
Za bijelu kremu:
- 300 ml vrhnja za šlag
- kremfiks
- 6 jaffa keksa
I još:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag margarina
- 15 dag zamrznutog šumskog voća (ili svježeg voća po želji)
PRIPREMA:
Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti pa tada postepeno dodavati šećer i na kraju lješnjake i prašak za pecivo.
Izliti u kalup za torte promjera 26 cm koji ste prije toga obložili papirom za pečenje a stranice namastili i pobrašnili pa peći oko 30 min na 180°C.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, odstraniti papir za pečenje pa kad se ohadi do kraja prerezati ga po pola kako biste dobili dvije kore.
Krema:
Miksati žumanjca i šećer dok ne postanu pjenasta. Kuhati na tihoj vatri neprestano miješajući 10 minuta. Pred kraj dodati čokoladu. Ohladiti i u ohlađeno dodati izrađen margarin.
Za bijelu kremu izmiksati čvrsti šlag pa u njega umiješati sitno sjeckane jaffa kekse.
Izrada:
Čokoladu za kuhanje otopiti sa margarinom.
Položiti prvi do biskvita na pladanj pa ga premazati otopljenom čokoladom. Po tome odmah rasporediti voće, lagano ga pritisnuti prstima i staviti na hladno kako bi se sve skupa stisnulo.
Preko voća staviti prvo žutu kremu a preko nje bijelu s jaffa keksom.
Zatim ide druga kora biskvita pa ostatak bijele kreme s jaffom.
Cijelu tortu premazati sa još jednom vrećicom umućenog šlaga i ukrasiti po želji.
About
