SASTOJCI I PRIPREMA
Biskvit 1:- 3 jaja
- 3 zlice secera
- 1 vanilin secer
- 6 dkg cokolade za kuhanje
- 1 zlica krusnih mrvica
- 3 zlice brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 zlice mljevenih ljesnjaka
- 1/3 maslaca
- 1 dcl Nesquicka
Ispeci jos dva ovakva biskvita….
Krema:
- 1/2 litre slatkog vrhnja za slag
- 400 grama Nutelle
- 500 grama Mascarponea
- 6 zlica mljevenih ljesnjaka
- 6 zlica mljevenih napolitanki od ljesnjaka
Biskvit:
Izraditi bjelanjke u cvrst snijeg.
U jednoj zdjelici otopiti cokoladu i maslac.
Posebno izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom. Dodati krusne mrvice, brasno, prasak za pecivo i ljesnjake. Zatim dodati maslac i cokoladu, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Papir za pecenje posuti sa zlicom mljevenih ljesnjaka i zlicom krusnih mrvica…na to istresti smjesu i peci u pecnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
ponoviti isto za 2.i 3.biskvit.
smjesa je za kalup dimencija cca 26*34cm.
Krema:
Izraditi slatko vrhnje u to dodati mascarpone i nutellu….mljeveni ljesnjaci i mljevene napolitanke mogu se umijesati u fil, a mogu se posipati po fil prema zelji.
Slagati:
1 biskvit-natopljen nesquikom –
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
2 biskvit…natopljen nesquikom
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
3 biskvit
gore slag ili cokoladna glazura…po zelji posuti ljesnjacima ili cokoladom…Ja sam tortu dekorisala sa 400 ml slatkog vrhnja u koji sam dodala 300 gr otopljene cokolade.
Prijatno!
About
