Ferrero Rocher

Objavljeno  06:26:00  |  u  Kolači

Ferrero Rocher Ferrero Rocher

SASTOJCI I PRIPREMA
Biskvit 1:

  • 3 jaja
  • 3 zlice secera
  • 1 vanilin secer
  • 6 dkg cokolade za kuhanje
  • 1 zlica krusnih mrvica
  • 3 zlice brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 3 zlice mljevenih ljesnjaka
  • 1/3 maslaca
  • 1 dcl Nesquicka

Ispeci jos dva ovakva biskvita….
Krema:

  • 1/2 litre slatkog vrhnja za slag
  • 400 grama Nutelle
  • 500 grama Mascarponea
  • 6 zlica mljevenih ljesnjaka
  • 6 zlica mljevenih napolitanki od ljesnjaka

Biskvit:
Izraditi bjelanjke u cvrst snijeg.
U jednoj zdjelici otopiti cokoladu i maslac.
Posebno izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom. Dodati krusne mrvice, brasno, prasak za pecivo i ljesnjake. Zatim dodati maslac i cokoladu, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Papir za pecenje posuti sa zlicom mljevenih ljesnjaka i zlicom krusnih mrvica…na to istresti smjesu i peci u pecnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
ponoviti isto za 2.i 3.biskvit.
smjesa je za kalup dimencija cca 26*34cm.

Krema:
Izraditi slatko vrhnje u to dodati mascarpone i nutellu….mljeveni ljesnjaci i mljevene napolitanke mogu se umijesati u fil, a mogu se posipati po fil prema zelji.

Slagati:
1 biskvit-natopljen nesquikom –
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
2 biskvit…natopljen nesquikom
pola fila
na fil posuti po 2 zlice mljevenih ljesnjaka i mljevenih napolitanki (ako nisu umijesane u fil)
3 biskvit
gore slag ili cokoladna glazura…po zelji posuti ljesnjacima ili cokoladom…Ja sam tortu dekorisala sa 400 ml slatkog vrhnja u koji sam dodala 300 gr otopljene cokolade.
Prijatno!

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top