- 3 bjelanca
- 150 gr secera
- 150 gr badema
Sastojci za kremu:
- 3 zumanca
- 3-4 kasike secera (po zelji)
- 2 stk. daim duple cokolade od 56 gr.
- 4 dcl slatke pavlake za slag (slatko vrhnje)
Priprema kore:
Pjenasto umutiti bjelanca i 150 gr secera, a potom dodati 150 gr krupno sjeckanih badema.
Peci u kalupu oblozenim pek papirom velicine 24 cm, na 165 C oko 45 min.
Kad je gotovo ohladiti i po tome staviti kremu.
Priprema kreme:
Umutiti zumanca, zasladiti po zelji, a u drugu posudu umutiti slatku pavlaku i polako sve sastaviti zajedno.
Na koru dodati krupno sjeckanu daim cokoladu, a potom kremu staviti preko kore.
Tako u kalupu staviti u zamrzivac najmanje 2-3 sata prije posluzivanja, a potom ukrasiti po zelji i isjeci na zeljenu parcad..
Torta je pogodna za zamrzavanje.
Mogu se koristiti i orasi ili ljesnik umjesto badema, sve isprobano i stvarno je super.
Prijatno!
About
