- 7 jaja
- 7 kasika secera
- 7 kasika brasna
- 3 kasike cokolade u prahu
- 1 prasak za pecivo
Sastojci za fil:
- 500 ml mlijeka
- 150 gr secera
- 1 puding od vanilije
- 150 gr bijele cokolade
- 125 gr maragrina
- 100 gr kokosa
- 100 gr mljevenih piskota
Za glazuru:
- 300 gr cokolade za kuhanje
Priprema:
Razdvojiti bjelanca od zumanaca, te bjelanca dobro umutiti sa secerom. Dodati umucena zumanca i smjesu ujednaciti kasikom. Dodati brasno, cokoladu i prasak za pecivo. Pleh (od el.peci) obloziti papirom za pecenje, te sipati smjesu, poravnati i peci nekih 20-25 minuta na temp. od 180° C.
Peceni biskvit, ohladjen odvojiti od papira, te okruglom modlom vaditi krugove.
U mlijeku skuhati puding razmucen sa secerom.U hladno dodati margarin, topljenu cokoladu, kokos i mljevene piskote.
Krugove spajati filom. Na pari, rastopiti cokoladu sa dodatkom ulja i svaki minjon umakati (gornji sloj) u otopljenu cokoladu i ostaviti da se stegnu. Kasikom za sladoled, vaditi kuglice od pripremljenog fila i nanijeti na povrsinu svakog minjona. Dekorisati ostatkom cokolade.
Prijatno!
About
