ČOKOLADNA RAPSODIJA

Objavljeno  09:42:00  |  u  Torte


BISKVIT:

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice oštrog brašna
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 šalice vrele vode

NADJEV OD VIŠANJA:

  • 1 staklenka višanja
  • 50 g šećera
  • 40g Gussnela
  • malo cimeta

PRVA KREMA:

  • 200 g tamne čokolade Kandit
  • 350ml slatkog vrhnja

DRUGA KREMA:

  • 200g mliječne čokolade Kandit
  • 350ml slatkog vrhnja

BISKVIT:
Pomiješaj sve suhe sastojke u jednu zdijelu i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugu zdjelu.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe,kad se sjedine, miksati 2 min.
Dodati vrelu vodu i izliti u kalup promjera 26cm, premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Peći na 170 celzijusa, oko 45 min.

NADJEV OD VIŠANJA:
Ocijedite višnje,te u sok od višanja umješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umješate višnje.

PRVA KREMA:
Pripremi u zdjelu 200g tamne čokolade iskidane na kockice, prokuhajte 150 ml slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i miješajte da se čokolada otopi. Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata

DRUGA KREMA:
Načinite priprema kao i kod prvog sloja kreme samo s mliječnom čokoladom. Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stagvite u hladnjak da se ohladi.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top