- 400 ml mlijeka
- 1 puding od cokolade
- 30 g secera
Sastojci za 2. dio kreme:
- 4 zumanjca
- 30 g secera
- 2 vrecice vanilin secera
- 70 g cokolade
- 75 g mljevenih oraha
- 90 g mljevenog keksa (moj favorit je plazma)
Sastojci za 3. dio kreme:
- 4 bjelanjka
- 60 g secera
Sastojci za koru:
- 400 g petit beurre keksa
- 200 ml toplog mlijeka
- 15 ml crne kave
Priprema
Prasak za puding i secer izmijesajte sa 100 ml hladnog mlijeka. Kad ostalih 300 ml mlijeka prokuha, uspite u njega prasak i lagano mijesajte dok ne postane cvrst.
Zumanjce odvojite od bjelanaca. U zumanjca odmah stavite secer i vanilin secer i mutite el. mjesalicom na pari dok ne postanu sasvim bijeli.Umijesajte cokoladu, brzim energicnim pokretima sve dok se ne istopi.U smjesu stavite oraha, keks i 200 ml cokoladnog pudinga.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, postepeno dodavajuci secer.A onda ih polako umijesajte u kremu.
Ostatak od 200 ml pudinga razrijedite sa 200 ml toplog mlijeka i malo kave. Kava se ne smije osjetit u kolacu, treba je bit tek toliko da promijeni okus.
U posudu velicine 18 X 28cm slazite namocene kekse.(To je velicina za 3×4 keksa) na njih stavite oko 6 punih zlica fila.
Zadnji red keksa ukrasite slag kremom.
About
