- 10 jaja
- 10 zlica secera
- 10 zlica oraha
- 3 zlice prezli
- 1 zlica brasna
- 25 dag mlijecne cokolade za kolace
- 15 dag maslaca ili margarina
- 3 jaja
- 3 zlice secera
- 3 kasike vode
- 5 dag otopljene cokolade za ukras
Priprema
Za biskvit: razdvojite zumanjke i bjelanjke. Dobro izradit zumanjke s secerom i polagano dodavati kasiku po kasiku smjesu od oraha, prezli i brasna. Posebno izraditi bjelanjke i lagano umjesati kasikom ili drvenom kuhacom u zumanjke. Staviti u najveci lim sto imate i da je malo dublji bar 5 cm na 180°C oko 30-35 minuta.
Za fil: Na pari otopiti maslac i cokoladu i kad se dobro spoje skiniti s vatre i u tako toplu smjesu dodati tri izradjena zumanjka( pjenjacom izradjena). Miksati dok se sastojci fino spoje i krema potpuno ohladi.
Posebno ulupati na pari tri bjelanjka, skiniti s vatre i skuhati sirup od tri kasike secera i tri kasike vode dok ne bude gusto i kap o kap dodavati u bjelanjke mjesajuci mikserom. I to sastavi s cokoladnim filom.
Biskvit prerezati vodoravno i napraviti jos tri trake kao za japanski vjetar, tako da dobijete dvije stuce po tri lista i filovati izmedju s filom.
A moze i samo na tri pa dobijete malo visi kolac (visine torte).
Ukrasiti po zelji…
About
