Choco Jogobella

Objavljeno  22:42:00  |  u  Kolači


Sastojci


Čokoladne biskvitne kore

  • 2x 5 velikih jaja
  • 2x 6 žlica smeđeg šećera
  • 2x 5 žlica oštrog brašna
  • 2x 1 žlica škrobnog brašna (gussnela)
  • 2x 3 žlice kakao praha
  • 2x 1 paketić praška za pecivo
  • 2x 1 čajna žličica arome čokolade ili (vanilije)
  • 2x 180 ml suncokretova ulja
  • 2x prstohvat soli

Jogobella krema

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 500 ml čvrstog jogurta
  • 400 ml soka od jagoda
  • 100 ml votke ili Martinija
  • 500 g svježih jagoda
  • 150 g šećera u prahu
  • 25 g mljevene želatine + 10 žlica vode
  • - malo soka od jagode

Priprema

Za biskvitne kore istući čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli (snijeg mora biti toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da bi što više zraka ušlo u snijeg, i on bio rahliji).

Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosijano brašno s gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smjesa mora biti toliko gusta i ljepljiva da se može odvojiti od zdjele.

Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti snijeg u smjesu i rasporediti je u najveći lim za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.

Prvih 10 minuta peći na 160 stupnjeva, zatim pojačati temperaturu na 175 stupnjeva i peći od 13-15 minuta (ovisi o jačini pećnice).

Postupak ponoviti sa drugim biskvitom…... dakle, ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10 jaja (količinu kreme i biskvita možete prepoloviti ako nemate velike proždrljivce doma).

Za kremu – želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomiješati je sa hladnom vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.

Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati u smjesu s jogurtom…. jagode prerezati po pola i ubaciti u smjesu, još malo izmiksati.

Jedan biskvit smo ostavili u dubljem limu za pečenje – dakle, na njega uliti smjesu i staviti u hladnjak na 1 sat da očvrsne.

Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.

Ostaviti još neko vrijeme u hladnjaku…. rezati na kocke i uživati.
Po želji preliti sosom od jagoda…. ili čokoladnim umakom/glazurom.


Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top