Objavljeno 18:43:00 |  u
Torte
Sastojci:
- 400 g piskota
- 400-450 ml ness kafe sa rumom ili sa mlekom
Krem:
- 250 g čokolade
- 4 žumanca
- 3 belanca
- 100 g mascarpone sira,može i krem sir
- 250 ml slatke pavlake
- 2 vanilin šećera
- 2-3 kašike šećera u prahu
- 1 kesica želatina
- 50 ml hladne vode
Priprema:
Istopite na laganoj vatri čokoladu sa 50ml slatke pavlake. Dodajte žumanca umućena sa vanilin šećerom.
Želatin potopite u vodu 10 minuta. Zagrejte ga dok se ne otopi,al da ne provri pa dodajte smesi od čokolade i mutite dok se ne dobije glatka smesa. Tome dodajte marcarpone sir. Posebno mutite belanca u jak šne.,pa dodajte šećer i još izmutite. Tu smesu dodajte smesi od čokolade i lagano mešajte. Umutite ostatak slatke pavlake pa dodajte je prethodnoj smesi. Ostavite u frižideru 30 minuta pa redjate piškote i filujte ih ovim kremom. Piškote podelite na 3 dela. Možete u kalup da stavite foliju pa naspete deo fila,poredjate piškote i tako uradite do kraja,zadnji red da budu piškote. Posle samo okrenete na tacnu. Tako će vam i ivice biti ravnije. Dekoracija po želji.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.