Objavljeno 17:48:00 |  u
Torte
Kokos korice:
- 9 belenaca
- prstohvat soli
- 300 gr šećera
- 210 gr kokosa
- 1,5 kašika brašna
Krem:
- 11 žumanca
- 120 gr šećera
- 60 ml mleka
- 300 gr čokolade za kuvanje
- 300 gr putera
Priprema:
Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela, u tri trake ( slika ).
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.