Black Forest Torta

Objavljeno  23:03:00  |  u  Torte


Sastojci

Za biskvit
  • 4 svežih velikih jaja
  • 100 gr. veoma sitnog šećera
  • 75 gr. samonarastajućeg brašna
  • 25 gr. prosejanog kakaa

Za sirup
  • 300-400 gr. očišćenih višanja
  • 100 gr. suvih trešanja
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike kirša ili brendija

Za fil
  • 100 gr. čokolade sa višnjama
  • 600 ml. slatke pavlake

Priprema

Zagrejati rernu na 180°C i pomazati i obložiti papirom za pečenje pleh na otvaranje veličine 24 cm.

U posudi za mućenje mutiti mikserom jaja i šećer nekoliko minuta dok masa ne pobeli i bude gusta i čvrsta kao blago umućeni šlag. Pomešati brašno i kakao i prosejati preko cediljke i lagano lopaticom umešati u umućena jaja. Sipati masu u pleh i peći u zagrejanoj rerni 40-45 minuta( ako je rerna sa fenom 30-35 minuta na 160°C).

Kada je testo pečeno ostaviti nekoliko sati da se dobro ohladi.

U medjuvremenu napraviti sirup za filovanje torte. U šerpu staviti višnje, suve trešnje i 3 kašike šećera i zagrejati na ringli i kada proključa kuvati 5 minuta, skloniti sa vatre dodati kirš ili brendi i ostaviti da se ohladi. Procediti, sirupa treba da bude oko 100 ml.

Pred filovanje napraviti druga dva fila.

U posudi na vatri zagrejati 100 ml. slatke pavlake dok ne počnu da se pojavljuju mehurići, ali da ne proključa, skloniti sa vatre dodati izlomljene komade čokolade sa višnjama i mešanjem otopiti, ostaviti da se prohladi.

Od ostalih 500ml. pavlake izmutiti šlag.

Kad je torta dobro ohladjena preseći je na tri dela i filovati. Koru prvo premazati sirupom, pa kremom od čokolade i potom slojem šlaga a preko šlaga posuti polovinu ocedjenih višanja. Preko prve kore staviti drugu i ponoviti postupak, na kraju staviti treću koru i odozgo i sa strane premazati bogato preostalim šlagom. Ukrasiti po želji.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top