Objavljeno 18:16:00 |  u
Torte
Kore:
- 9 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika prženih, krupno mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
Krem:
- 700 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 9 žumanaca
- 8 kašika gustina
- 80 gr margarina
- 100 gr bele milka čokolade ( može i više )
- 150 ml slatke pavlake ( vrhnje za šlag, halta )
Krem II:
- 350ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 gr sirnog namaza, krem sira
Još:
- 100 gr prženih krupno seckanih lešniaka
Priprema:
3 belanca ulupati u jak šne pa postepeno dodavati 4 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Na kraju umešati kašiku brašna i 4 kašike lešnika.
Okrugli pleh 23, 24 cm obložiti pa sipati smesu i staviti na 180 stepeni da se peče od 10 do 15 minuta zavisno od rerne.
Tako uraditi i preostale dve kore.
500 ml mleka staviti da provri. Gustin, šećer, vanilin šećer pomešati sa preostalih 200 ml mleka, da nema grudvica lepo izmešati pa zakuvati u kipuće mleko.
Kada se smesa zgusnula skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, pa ostaviti da se skroz ohladi.
Kada se krem ohladio ulupati margarin pa mu dodavati ohladjen krem i mutiti.
Ulupajte zatim slatku pavlaku pa je dodajte kremu.
Drugi krem: Ulupajte slatku pavlaku. Ulupajte sir sa šećerom u prahu i sjedinite sve zajedno.
Filovanje: I kora, 1/3 žutog krema, slatka pavlaka i popite lešnicima. Tako uradite do kraja.
Ako vam je peostalo slatke pavlake i lešnika namažite okolo i pospite lešnici, a ako ne, uradite dekoraciju po izboru.
Prijatno.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.