Princes krofne

Objavljeno  02:23:00  |  u  Ostali deserti





Sastojci:

750 ml Vode.
225ml Ulja
Malo soli
450gr Brasna
7 jaja
1 1/2 Praska za pecivo Docela
1 1/2 mleka
3 Pudinga od vanile
15 Kašika secera
3 Vanilin secera
5 Kašika gustina
250gr margarina ili maslaca
500 ml Slatke pavlake , biljne



Priprema:

1.
Testo : 
vodu , ulje i malo soli staviti u šerpu pa na sporet. Kad provri skinuti sa ploce i umešati brasno i prasak za pecivo,vratiti na plocu i mešati desetak sekundi. Ostaviti da se potpuno ohladi . U hladno umesati jaja. Testom puniti spric za tulumbe i istiskivati krofne na papir za pecenje. Od ove mere ja napravim tridesetak krofni
2.
Rernu zagrejati na 230C pa ubaciti pleh , peci pet minuta pa smanjiti na 180C i ukljuciti ventilator i peci još 30 min. Nikako ne otvarati rernu dok krofne nisu gotove. Nakon sto se izvade i rerne ostaviti ih da se potpuno ohlade u plehu pre nego sto im se odsecaju vrhovi i izvadi sredina. Ja ih obično pecem popodne i ostavim do sutra pa tek onda punim
3.
Fil:
puding, secer, vanilin secer, gustin pomešati u činiju i razmutiti sa mlekom, ostatak mleka staviti da prokuva, pa smesu zakuvati kad počne mleko vriti. Kuvati par minuta dok se ne sjedini i ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi . Umutiti margarin mikserom pa dodati potpuno hladan pudingfil i izmiksirati. Slatku pavlaku umutiti mikserom da odvojiti mali deo u činiju , oko 100 ml, a ostatak umesati u fil. Puniti krofne filom i na svaku na vrhu dodati malo umucene slatke pavlake

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.