Sastojci za 20 osoba:
Čokoladni fil:
2 kesice pudinga od čokolade
1 litar mleka
10 kašika šećera kristala
100 gr čokolade
100 gr margarina
150 gr mlevenog keksa
Šlag krem:
150 gr šlaga
oko 1 dl hladne obične vode
1 dl kisele pavlake
Posipanje :
50 gr mlevenih oraha
Još:
1 pakovanje korica za rozen tortu
Priprema:
1.
Od 1l mleka odvojiti oko 1,5 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od čokolade, pa kad mleko sa šećerom provri , smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućen puding, stalno mešajuci, do zgušnjavanja. U još toplo dodati čokoladu i margarin, mešati da se istope. Kad se malo prohladi, dodati i mleveni keks i izjednačiti mešanjem varjačom. Ostaviti da se fil potpuno ohladi, povremeno mešajući.
2.
Posebno umutiti šlag u prahu sa hladnom vodom, pa dodati pavlaku i izmutiti.
3.
Filovati prvu koricu čokoladnim filom.
4.
Preko čokoladnog fila naneti na više mesta šlag krem i pažljivo rasporediti po celoj površini. Preko toga staviti drugu koricu i blago preći dlanovima preko cele površine-ispeglati, pa ponoviti postupak filovanja.
5.
Nafilovati celo pakovanje korica za rozen tortu (10 komada): kora, fil, šlag, kora, fil, šlag...
6.
Poslednju koru nafilovati samo čokoladnim filom.
7.
Posuti šaku mlevenih oraha ravnomerno po celoj površini.
8.
Ostaviti da kolač odstoji nekoliko sati ili da prenoći, pa seći na šnite.
Početna Stranica
» Dvobojne čokoladne šnite sa rozen koricama
Dvobojne čokoladne šnite sa rozen koricama
Objavljeno 03:50:00 | u Kolači
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.