MALINASTA ROLADA

Objavljeno  06:24:00  |  u  Ostali deserti






Sastojci:

BISKVIT: 3 jaja
3 žlice mlijeka
1 žlica ulja
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
3 žlice šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žličica praška za pecivo Docela
4 žlice brašna (oštrog)
KREMA: 500 ml mlijeka
1 puding od maline
2 žlice brašna (oštrog)
100 g margarina
1 voćni jogurt sa okusom maline (180 g)
300 ml vrhnja za šlag
1 želatina
ČOKOLADNI PRELJEV: 200 ml vrhnja za šlag
300 g čokolade za kuhanje




Priprema:

1.
BISKVIT: Odvojiti žumnjke od bjelanjaka, pa od bjelanjaka istući snijeg sa malo soli.
Žumanjke i šećer izmiksati, te dodati ulje , mlijeko i ostale sastojke te na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
Sve zajedno sjediniti u glatku kremu.
Lim od pećnice obložiti papirom za pečenje, ravnomjerno rasporediti smjesu te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i peći 10 minuta.
Pečeni biskvit okrenuti naopako, odstraniti papir za pečenje, prekriti vlažnom krpom te ga zarolati i ostaviti da se ohladi.
KREMA:
1. DIO:300 ml mlijeka i šećer staviti kuhati, u ostatak mlijeka umiješati puding i brašno pa kada mlijeko zakuha, smanjiti vatru te uliti puding i skuhati gustu kremu, ohladiti ju.
U ohlađenu kremu dodati margarin nasjeckan na listiće te dobro izmiksati. Na kraju dodati 100 ml vrhnja za šlag i još jedanput sve zajedno izmiksati.
2. DIO: Želatinu pripremiti prema uputama na ambalaži.
Voćni jogurt i 200 ml vrhnja za šlag izmiksati pa dodati želatinu i sve zajedo izmiješati da dbijemo ne pregustu kremu.
ČOKOLADNA KREMA:   U veću posudu staviti 200 ml vrhnja za šlag i 300 g čokolade te miješajući otopiti na pari.
Biskvit izvaditi iz krpe i staviti ga na veću tacnu.
Premazati ga sa čokoladnom kremom, zatim staviti kremu sa pudingom, pa opet lagano preliti sa čokoladnom kremom. Na kraju ravnomijerno rasporediti kremu sa jogurtom i zarolati.
Gotovu roladu tanko premazati kremom i preliti čokoladnom glazurom (kremom).
P:S: -Kremu sa jogurtom je potrebno napraviti neposreno prije premazivanja po roladi jer se brzo stisne.
- Ako biskvit popuca nema veze, kada se stisne super izgleda
- Biskvit premazati čokoladnom kremom u tankom sloju, u protivnom bude teško zarolati sve zajedno







Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.