Sastojci:
Biskvit 6 jaja, 30 dag šećera, 24 dag brašna, 6 žlica vode
Fil 1,75l mlijeka 9 žlica brašna, 6 žumanjaka, 30 dag šećera
Snijeg 6 bjelanjaka, 16 žlica šećera u prahu, naribana čokolada
Priprema:
1.
Upaliti pećnicu na 200 stupnjeva. Što dublju tepsiju namastiti i posuti brašnom.
2.
Biskvit: Istući 6 bjelanjaka i dodati 30dag šećera. Izraditi dok ne bude čvrsto. Zatim dodati žumanjke (pa opet izraditi), 24dag brašna i 6 velikih žlica vode. Dobro izraditi. Sipati u tepsiju i peći na 180 stupnjava oko 40ak min.
3.
Pečeni biskvit pustiti da se dobro ohladi, a onda g rezati na trake.
4.
Fil: 1,75l mlijeka skuhaj 9 žlica brašna. Na kraju kada se skuhalo, dodati 6 žumanjaka izrađenih sa 30 dag šećera. Još malo kuhati. Fil ne treba biti prečvrst jer će biskvit popiti sav višak tekućine.
5.
Filovati prvu polovicu traka. Zatim slagati u obrnutom smjeru drugu polovicu traka i opet filovati.
Gore staviti snijeg izrađen od 6 bjelanjaka i 16 žlica šećera u prahu. I naribati čokoladu.
6.
Trake se mogu dodadtno natopiti mlijekom ili vodom kako bi kolač bio još sočniji.
Posluživanje
Obavezno ostaviti da prenoći u hladnjaku i dobro se rashladi.
Početna Stranica
» Slatki jastučić
Slatki jastučić
Objavljeno 02:15:00 |  u Ostali deserti
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.