Sastojci za 4 osobe:
1 glavica crvenog luka
300 g gljiva(vrbovače ili neke druge)
1 žlica brašna(na vrh)
1,5 l vode
2 žlice kiselog vrhnja
sitno kosani list peršina
sol,vegeta,papar
par žlica ulja
Priprema:
1.
Crveni luk sitno narezati.
Ugrijati ulje i pržitni nasjeckani luk dok ne požuti.Luk malo posoliti da se ubrza prženje.
Gljive(prethodno kratko prokuhane) samljeti na stroju za mljevenje mesa ili ih sitno nasjeckati.Dodati ih na luk i pržiti oko 5 minuta.
Dodati brašno i kratko ga ispržiti.Podliti s vodom,pojačati vatru da zavri.
Nakon što zavri smanjiti vatru,dodati začine:sol,žličicu vegete i papar.Kuhati oko 15 minuta i pred kraj dodati umučeno kiselo vrhnje i kosani list peršina.Sve skupa kratko prokuhati(oko 1-2 min).
Moji vole da se gljive osjete dok se jede juha pa ih zato sameljem na stroju za meso.Po želi se gljive mogu usitniti štapnim mikserom da se dobije krem juha.
2.
Ako su gljive jako mlade nije potrebno prethodno prokuhavanje.
Početna Stranica
» Juha od gljiva
Juha od gljiva
Objavljeno 01:19:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.