Sastojci:
Podloga
150 gr Plazme
125 gr Petit keksa prelivenih čokoladom
mala šalica za kavu badema (ili oraha)
1 Rum šećer Dolcela
100gr maslaca/margarina
2-3 žlice mlijeka
Krema 1
Parfe krema čokolada Dolcela
500ml mlijeka
4 žlice Lino Lade (nugat ili čoko)
Krema 2
250gr mascarponea
2 žlice šećera u prahu
1 žlica Ness caffe creme
120 gr Amaretti keksića
200 ml vrhnja za šlag (biljno)
Priprema:
Pripremiti tacnu/tanjur i obruč za tortu. Neki manji, nije bitno četvrtasti ili okrugli (22-24cm). Samljeti kekse i bademe/orahe pa pomiješati sa otopljenim maslacem, mlijekom i Rum-šećerom. Utisnuti ravnomjerno u obruč i staviti u hladnjak do pripreme prve kreme.
U pola litre mlijeka usuti prah za parfe kremu i miksati dok skoro ne bude potpuno čvrsta pa dodati Lino ladu. Smiksati još minut-dva. Rasporediti kremu po podlozi i vratiti u hladnjak.
Ugrubo samljeti Amarettije. Smiksati vrhnje za šlag, ali ne prečvrsto pa dodati šećer u prahu i mascarpone. Smiksati tek toliko da se spoji pa dodati kekse i žlicu Nessa ( kojeg možete, ali i ne morate otopiti u žličici vode). Rasporediti kremu po onoj prvoj, čokoladnoj. Ohladiti 2-3 sata i pažljivo skloniti obruč.
Posluživanje
Ukrasiti s malo otopljene Lino Lade (kao ja) i strugotinama od bijele i tamne čokolade. Podlogu možete raditi od samo jedne vrste keksa, a umjesto Lino Lade možete upotrijebiti i neki drugi čokoladni namaz. Lagana parfe tortica za iznenadne goste...( sve sastojke nabavljam u vrlo povoljnom Lid*u).