Sastojci za 20 osoba
Tijesto:
6 jaja,
6 žlica šećera,
3 žlice ulja,
1 žlica kakaa,
5 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
Krema:
500 g mascarponea,
500 g svježeg sira,
150 g šećera,
1 vanilija šećer,
1 vrećica (10g) bijele, mljevene želatine,
3 žlice mlijeka,
150 ml vrhnja za šlag,
100 g grubo sjeckane čokolade ili čokoladnih mrvica, po želji.
Glazura:
200 ml vrhnja za šlag,
100 g čokolade za kuhanje.
200 ml šlaga
Priprema
Tijesto:
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Umutiti bjelanjke, dodati šećer, žutanjke, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peci 30 min. na 150 °.
Krema:
Želatinu izmiješati s mlijekom, ostaviti da nabubri.
Izmiješati mascarpone, svježi sir, šećere, dodati umućeni šlag, izmiješati. Dodati otopljenu želatinu , miješati, te čokoladne mrvice. Premazati biskvit.
Ponekad isjeckam čokoladu, a ponekad stavim čokoladne mrvice, listiće ili kombiniram mrvice i čokoladne kuglice (za muffine).
Glazura:
Vrhnje za šlag staviti na vatru do vrenja, ugasiti vatru. Staviti čokoladu, ostaviti 5min. da se rastopi, te miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Preliti po kremi. Kad se glazura stegne,premazati šlagom.