Sastojci:
Tijesto:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice prezla
3 žlice brašna
1 žlica ulja
Krema:
500ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
60g gustina
5 žlica šećera
1 žlica tamne nutele
250 ml šlaga
Krašexpres za posipanje
pola dcl mlijeka + rum po tijestu
Priprema:
Tijesto:
Od bjelanjaka i šećera istučemo čvrsti šaum i onda lagano umiješamo prezle,brašno i na kraju ulje.Stavimo peči na 180C oko 15 min.Pečeno tijesto zalijemo sa mlijekom i rumom.
Krema:
Razmutimo gustin sa šećerom u malo mlijeka .Stavimo mlijeko da zakuha,kad je zakuhalo ubacimo smjesu gustina i kuhamo dok se ne zgusne.Kad se smjesa skuhala u nju ubacimo čokoladu za kuhanje i promiješamo dok se ne prohladi .Prije premazivanja tijesta u kremu dodamo još žlicu tamne nutele ,sve još jednom dobro izmješamo i premažemo tijesto.Na kremu stavimo šlag i posipamo krašexpresom.Dobro ohladimo i spremno je za degustaciju.