Sastojci za 10 osoba
Kore I i III:
- 4kašike šećera
- 4kašike brašna
- 4kašika pečenih i samlevenih lešnika
- 1/2 žumanca
- 4 belanca
- 4 belanca
- 4kašika šećera
- 2kašike brašna
- 2kašike kakaa u prahu
- 4kašika pečenih i samlevenih lešnika
- 1 žumanac
- 10 žumanca
- 7kašika šećera
- 2kašike gustina
- 1kesica Vanilin šećer Dolcela
- 250ml. mleka
- 100g. crne čokolade
- 200g. putera ( margarina)
- 200g. šećera u prahu
- 200g. bele linolade(ili bele čokolade)
- 250g šlag kreme
- 300ml. mleka
- 200g. pečenih i samlevenih lešnika
- Za prelivanje kora:
- 200g. crne čokolade
- 100g. putera ili margarina
Priprema
Kore I i III:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca,zatim brašno i lešnike-izmešati polako varjačom.
Ovako ispeći dve iste kore u plehu 35x25 10min.na 180.C.
Kora II:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanac,brašno,kakao,i lešnike.
Ispeći crnu koru na 180.C-10min.
Priprema fila I--200ml.mleka staviti da provri,a 50ml.mleka sastaviti sa gustinom,žumancima i vanilom.Dobijenu masu sipati u provrelo mleko i kuvati do gustine kao puding.
Ohladiti fil pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i 200g.istopljene bele čokolade.
Fil podeliti na tri jednaka dela.
Dva dela ostaju bela a u treći deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
Fil II- Umutiti šlag kremu sa mlekom pa dodati mlevene i prepečene lešnike...fil podeliti na tri jednaka dela.
Pre filovanja torte bele kore preliti sa prelivom od istopljene čokolade i margarina ili putera.
Kore dobro ohladiti da se čokolada stegne.
Filovati:
Bela kora prelivena crnom čokoladom,pa beli fil pa šlag sa lešnicima...zatim ide crna kora-crni fil,pa šlag sa lešnicima.
Opet ide bela kora prelivena crnom čokoladom ,pa beli fil pa šlag sa lešnicima.
Dekorisati šlagom i lešnicima...
AUTOR: Sladja