Brownie kokos čokoladna torta

Objavljeno  08:40:00  |  u  Torte

Brownie podloga sa kokosovom kremom,čokoladnim mousse-om i šlagom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Ako volite kolače sa malo biskvita i puno kreme onda je ovo prava torta za vas.Neka vas dužina recepta ne uplaši jer je torta zapravo vrlo jednostavne izrade.


Sastojci
biskvit-brownie
  • 100g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 i pol pune žlice kakaa
  • 100g brašna
  • 2 žlice mlijeka
kokosova krema
  • 400ml kokosovog mlijeka
  • 200ml slatkog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 140g šećera
  • 60 g gustina
  • 80 g kokosovog brašna
  • 200g čokoladnih kapljica ili komadića
čokoladni mousse
  • 150g čokolade
  • 400ml slatkog vrhnja
  • 1žlica štaub šećera
  • 2 kremfixa
ukrašavanje
  • slag
  • listići kokosa


Priprema
Prvo ispećemo biskvit.Pomiješamo jaja i šećer i miksamo nekoliko minuta dok ne postanu pjenasta i svijetlija.Ne odvajamo bjelanjke od žutanjka.Dodamo omekšali maslac i sve dobro umiksamo.Dodamo prosijano brašno i kakao i izmiksamo i na kraju dodamo još 2 zlice mlijeka  i dobro umiješamo.Smijesa nije da se može izlit u kalup nego se traba malo razmazati.Pećemo na 180 stupnjeva nekih 15 minut,odnosno dok štapić ne izlazi čist iz biskvita.Ohladiti biskvit.

Za kremu od kokosa staviti u lončić kokosovo mlijeko,vrhnje za šlag i mlijeko i zagrijavati na vatri do vrenja.U drugoj posudici pomiješati jaja,gustin i šećer.Dobro promiješati.Kad je mlijeko počelo vriti,malo dodati u jaja i pomiješati i sve vratiti u mlijeko i kuhati kao puding.Nekih 5 min.Miješati stalno da se ne naprave grudice.Skinuti sa vatre i umiješati kokosovo brašno.

Pola kreme rasporediti po biskvitu,po njemu posipati čokoladu pa po čokoladi ostatak kreme.Razmazati i paziti da se ne pomiješa previše krema sa čokoladom jer će se čokolada poičeti topiti.Dobro ohladiti.

Za čokoladni mousse ugrijati 100 ml slatkog vrhnja i preliti preko nasjeckane čokolade.Ostaviti 1 minutu i promiješati tako da se sva čokolada otopi.U drugoj posudi umutiti slatko vrhnje u šlag sa 1 žlicom štaub šećera.Kad je šlag skoro umučen(da vrhovi ostaju mekani)dodati otopljenu čokoladu i kremfix i sve dobro izmiksati.Izliti na tortu i dobro ohladiti.Najbolje preko noći.

Drugi dan ili kad se mousse stisnuo ukrasiti tortu sa šlagom i kokosom.

Posluživanje
Ja nisam imala čokoladne kapljice pa sam čokoladu isjeckala na male komadiće.Koristila sa kokosovo mlijeko iz limenke od Alnature iz dm-a.Meni je za mousse trebao kremfix ali vama možda neće trebati.Koristila sam mliječno slatko vrhnje.Uvijek u kolačima koristim  kuverture ali vjerujem da bi i sa običnom čokoladama bilo uredu.Torta je promijera 26 cm.Ja sam koristila listiće kokosa za ukrašavanje koje sam prije malo prepekla.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top